Echtscheidingsadvocaat

Wanneer je een eigen advocaat inschakelt, wordt vaak gedacht dat dit zal leiden tot (grotere) onderlinge strijd. Dat is echter niet de bedoeling en insteek van een echtscheidingsadvocaat. Het gaat in eerste instantie om een oplossing van de problemen op de best mogelijke manier. Daarbij staan de kinderen voorop.

Een partner met onvoldoende kennis van zaken heeft behoefte aan informatie en eigen juridisch advies. Pas daarna wordt er beslist wat hij of zij wil regelen met de ex-partner in het kader van de scheiding. De echtscheidingsadvocaat kan je daar goed bij helpen.

Als specialisatie onder advocaten is het familierecht en echtscheiding een vak apart geworden. De echtscheidingsadvocaat kan in voorkomende gevallen ook optreden als mediator/bemiddelaar. Ook in zaken waarin de onderlinge tegenstellingen groot zijn, heeft deze rol van de advocaat al vaker zijn waarde bewezen. De echtscheidingsadvocaat begeleidt de cliënt in het emotionele proces en probeert met de cliënt hoofdzaken van bijzaken te scheiden. Samen met de cliënt wordt afgewogen of de kosten opwegen tegen wat men wil bereiken en of dat haalbaar is.

Het is ook mogelijk dat de ex-partners samen met ieder hun eigen echtscheidingsadvocaat (dit heet een viergesprek) in overleg treden. Dit leidt vaak tot goede oplossingen en duidelijk vastgelegde afspraken. In andere gevallen is het snel inschakelen van een rechter noodzakelijk voor een cliënt om in gesprek te komen met de ex-partner. Het inschakelen van de rechter hoeft niet escalerend te werken. Rechters zijn steeds beter geschoold in het de-escaleren van een conflict tussen ex-partners. Rechters denken ook mee in oplossingen en geven niet alleen een oordeel.

De echtscheidingsadvocaat herkent iedere situatie en mogelijk oplossing. Samen met de cliënt maakt zij de keuze welke aanpak het meest geschikt is in de persoonlijke situatie van de betreffende cliënt.

Maak kennis met advocaat Gina Zoer »

Brochures

Scheiden van A tot Z heeft een serie brochures beschikbaar met meer achtergrondinformatie. Deze kunt u downloaden als PDF bestand.

Lees meer »

Interessante links

Buiten de informatie op deze website heeft Scheiden van A tot Z een aantal interessante links voor u op een rij gezet.

Lees meer »

Contact

0522 820 280
info@scheidenvanatotz.nl »

Bezoekadressen

Meppel, Blankenstein 121-123

Zuidwolde, Meppelerweg 6