Kindercoach

Ouders scheiden, kinderen niet. Kinderen vragen niet om echtscheiding. Als partners gaan scheiden, blijven zij ouders van hun kinderen. Ook na de scheiding houden de ouders een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Scheiden van A tot Z stelt daarom kinderen centraal. Het belang van de kinderen staat immers voorop.

Hoe kunnen jullie als ouders jullie kinderen bij een echtscheiding zo goed mogelijk ondersteunen? Ook voor hen vormt de scheiding een periode met meer vragen dan antwoorden. De scheiding kan heftige emoties oproepen als boosheid, angst, verdriet en onzekerheid. Ook kan het kind te maken krijgen met loyaliteitsproblemen richting de ouders. De kindercoach helpt jullie bij deze begeleiding en kan antwoord geven op praktische vragen. Kinderen kunnen de coach niet alleen vragen stellen, zij kunnen ook hun gevoelens uiten over de echtscheiding. De coach luistert goed naar de kinderen of zij begrijpen waarom de ouders gaan scheiden en wat voor hen belangrijk is.

Vaak zijn de kinderen blij dat er iemand is die tijd heeft om naar hen te luisteren en waar zij met hun verhaal terecht kunnen. Vaak zijn ouders verrast over de dingen die aan de coach worden toevertrouwd, bijvoorbeeld verhalen over slecht slapen, schaamte en allerlei kleine en grote zorgen.

Ouders kunnen van de coach hulp krijgen bij de wijze waarop ze de kinderen vertellen dat ze gaan scheiden. De kindercoach adviseert ook over hoe ouders op een zo goed mogelijke manier samen ouders kunnen blijven. Bij het maken van het ouderschapsplan kan de coach ouders helpen keuzes te maken, die aansluiten bij de behoeften en de mogelijkheden van het kind. Soms is één gesprek voldoende, soms zijn meerdere gesprekken nodig. De kindercoach helpt kinderen om goed met de scheiding om te gaan. De kindercoach wordt pas ingeschakeld bij de echtscheiding na overleg en met toestemming van de ouders.

Brochures

Scheiden van A tot Z heeft een serie brochures beschikbaar met meer achtergrondinformatie. Deze kunt u downloaden als PDF bestand.

Lees meer »

Interessante links

Buiten de informatie op deze website heeft Scheiden van A tot Z een aantal interessante links voor u op een rij gezet.

Lees meer »

Contact

0522 820 280
info@scheidenvanatotz.nl »

Bezoekadressen

Meppel, Blankenstein 121-123

Zuidwolde, Meppelerweg 6